Na een zorgvuldige procedure is Rudy Ligtenberg benoemd tot directeur-bestuurder van Mijande Wonen. Rudy vervulde deze functie als interim sinds het vertrek van de vorige directeur-bestuurder (Melanie Maatman) in november 2023.


Werving directeur-bestuurder
De externe werving voor een directeur-bestuurder eind 2023 leverde veel reacties op. Uit alle gevoerde gesprekken koos de Raad van Commissarissen Rudy Ligtenberg om voor te dragen als nieuwe directeur-bestuurder. Hierop volgde de procedure bij de Autoriteit wonen (Aw). De Aw gaf eind april 2024 een positieve zienswijze af waarmee de benoeming definitief werd. Per 1 mei 2024 is Rudy Ligtenberg officieel directeur-bestuurder van Mijande Wonen.

 

Vertrouwd gezicht
Met Rudy als directeur-bestuurder hebben we een ervaren en bekend persoon in de organisatie. Vanuit zijn eerdere rol als manager Vastgoed kent Rudy de organisatie, het werkgebied en de ontwikkelingen op de woningmarkt goed. Voor de medewerkers en samenwerkingspartners is Rudy een vertrouwd gezicht en dat maakt dat de samenwerking heel natuurlijk gaat,” aldus Rits Verkerk voorzitter Raad van Commissarissen Mijande Wonen.

 

Samen met de huurders, Huurdersraad, collega’s en netwerkpartners wil ik het verschil maken als het gaat om volkshuisvesting. De komende jaren staan we voor grote uitdagingen bij verduurzaming, beschikbaarheid en betaalbaarheid van onze woningen voor onze huurders. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen tot mooie resultaten komen.” Aldus Rudy Ligtenberg.

 

Over Rudy Ligtenberg
Door zijn (eerdere) functies bij verschillende sociale verhuurders in de regio heeft Rudy de nodige kennis ervaring op het gebied van sociale huisvesting. De uitvoerende functies aangevuld met het aansturen van teams en een duidelijke visie op volkshuisvesting maken hem een geschikte directeur-bestuurder. De aanstelling geldt voor 4 jaar. Hierna kan hij voor opnieuw 4 jaar benoemd worden.

 

Over Mijande Wonen
Mijande Wonen is een woningcorporatie in Twente. Wij verhuren, beheren en onderhouden ongeveer 4.700 woningen in de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen een thuis heeft. Dit doen wij door ons in te zetten voor toekomstbestendig wonen en ons te richten op de woning en directe woonomgeving.